Philippe Crols
| 2 reacties

Celtic Glasgow en Shaktar Donetsk zijn nog verre van zeker van deelname aan de laatste voorronde van de Champions League. Beide topclubs wisten hun heenwedstrijd niet te winnen voor eigen publiek.

Shaktar Donetsk (Oekraïne) - FC Timisoara (Roemenië)  2-2

De laatste winnaar van de UEFA Cup kwam in eigen huis tot tweemaal toe op achterstand. Gigel Bucur opende na twintig minuten de score namens de bezoekers. Alexandr Gladkiy maakte op het uur gelijk, maar het was opnieuw Bucur die de Roemenen tien minuten voor tijd op rozen zette. Fernandinho (foto) bezorgde de thuisploeg in de absolute slotfase toch nog een draw, maar 2-2 is uiteraard geen goede uitgangspositie met het oog op de return van volgende week.

Celtic (Schotland) - Dinamo Moskou (Rusland)  0-1

Celtic staat er zo mogelijk nog slechter voor dan Shaktar. De Schotse vicekampioen geniet nochtans een sterke thuisreputatie, maar maakte die niet waar tegen het Russische Dinamo Moskou. Alexander Kokorin maakte na zeven minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.