Interview Clement: "Ik kom niet om uit te bollen"

Steurbaut Kersten
| 62 reacties
Clement: "Ik kom niet om uit te bollen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 1995 verliet Philippe Clement het toenmalige VAV Beerschot voor Racing Genk. Veertien jaar later komt de 35-jarige verdediger terug thuis op het Kiel. “Ik ben altijd supporter gebleven.”

Bij iedere aanleiding liet Clement in de kranten weten dat hij ervan droomde om zijn carrière af te sluiten bij Germinal Beerschot. De in Waasmunster wonende Antwerpenaar ziet zijn droom nu in vervulling gaan en tekende een overeenkomst voor twee jaar.

Slapeloze nacht

“Het is allemaal heel snel gegaan”, stelt Clement, die nog een jaar onder contract lag maar gratis de beweging richting de Metropool maakt. “Maandagavond hebben we een eerste keer aan tafel gezeten. Ik heb die nacht zelfs niet kunnen slapen. Deze morgen heb ik afscheid genomen op Club Brugge. Een emotioneel afscheid na tien schitterende jaren op sportief en op menselijk vlak.”

Een paar uur later tekent de voormalige Rode Duivel present op de jaarlijkse persvoorstelling van Germinal Beerschot. Met een kamerbrede glimlach op het gezicht en in de achtergrond een stralend zonnetje dat weerkaatst op het Scheldewater. Dit voelt echt aan als thuiskomen.

“Dit is een ideaal scenario. Deze stap is een mooi hoofdstuk om mijn carrière af te sluiten. Als speler van Club Brugge wou ik hier goed presteren en winnen, maar ik ben wel altijd supporter van deze club gebleven. Wanneer je als kleine jongen uit de jeugd kan doorbreken in het eerte elftal (Clement debuteerde in 1992 voor VAV Beerschot, nvdr.), blijft dat iets speciaals. Ik ben kind aan huis gebleven.”

Op de barricades

Clement keert niet terug naar zijn bakermat om uit te bollen. “Dan kon ik beter bij Club Brugge blijven. Maar ik heb heel mijn carrière mee met de jongens op de barricades gestaan. Binnenin kriebelde het nog veel te hard om mee de strijd aan te gaan. De medische tests in Brugge heben uitgewezen dat ik nog altijd topfit ben. Ik zat zelfs nog bij de betere van de kern.”

“De sportieve ambitie heeft mij naar Germinal Beerschot gehaald. Dat heb ik bij elke beslissing in mijn carrière gedaan. Bij Club zagen ze nog wel een positie voor mij, maar dan moest ik al rekenen op minder presteren of een blessure van een ploegmaat.”

Ambitie

Na een tegenvallend seizoen wil Germinal Beerschot terug rechtkrabbelen. De start niet missen wordt als eerste ambitie naar voren geschoven, maar binnen de club wordt gemikt op een plaats bij de eerste zes.

“Ik ken hier een aantal jongens. Er zit veel kwaliteit in deze groep”, is Clement optimistisch. “We moeten iedere wedstrijd voor de drie punten gaan, thuis en op verplaatsing. Met deze ploeg kunnen we zeker een mooi parcours verwezenlijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties