Jacobs: "Spelers toonden veel gretigheid"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Jacobs: "Spelers toonden veel gretigheid"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de wedstrijd werd Sivasspor, de tweede uit de Turkse competitie, omschreven als een te duchten klip richting de poulefase van de Champions League. Anderlecht veegde echter de vloer aan met de Turken.

Een scenario zoals tegen BATE Borisov was dit seizoen geen optie. “Na de loting had ik al een ander gevoel dan vorig jaar tegen BATE”, stelt Ariël Jacobs. “Iedereen was zich bewust van de situatie. En na een jaar lang verstoken te zijn van Europees voetbal was de honger groot. De spelers toonden meteen de gretigheid om er iets van te maken.”

Paars-wit kwam al vroeg op voorsprong, maar drukte door en sloeg Sivasspor volledig knock-out. “Ik had hen veel agressiever en sterker verwacht, maar we kregen op hun helft heel veel ruimte. Daar hebben we optimaal van geprofiteerd.”

“Toch heb ik de jongens tijdens de rust benadrukt hoe belangrijk de nul achterin was. Zelfs bij een 3-0-tussenstand. Bij zo’n voorsprong kan je rustig naar daar trekken en rekenen op een doelpuntje.”

Van Damme

Ook het bommetje dat Van Damme maandag dropte had geen invloed. “Ik heb nooit rekening gehouden met zijn wens om niet te spelen. Hij heeft zelf voor de wedstrijd de groep toegesproken. De wisselwerking die er toen was. Chapeau!” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties