Westerlo: Kan Ceulemans nog beter doen?

Dirk Pieters
| 6 reacties
Westerlo: Kan Ceulemans nog beter doen?
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Jan Ceulemans heeft het weer geflikt. De oefenmeester van Westerlo eindigde met zijn club op een knappe zesde plaats. Bovendien heeft Westel er opnieuw een goudhaantje bij. De 25-jarige Colombiaan Jaime Alfonso Ruiz kroonde zich tot topschutter in de eerste klasse. Het ziet er naar uit dat Westerlo opnieuw klaar is om het uitstekend te doen in de hoogste klasse.

* TRANSFERS

Westerlo heeft een mooi seizoen achter de rug en moest niet echt op zoek naar versterkingen. Toch haalde de club nog één mooie aanwinst binnen. Met Steven De Petter (foto) plukte het één van de sterkhouders van Dender weg. Voor het overige bleef het enorm rustig in het Kuipje.

De kern bleef zo goed als helemaal behouden. Enkel Sergio Hellings trok naar reeksgenoot Roeselare en Nicolas Timmermans mag zich vanaf nu bewijzen bij tweedeklasser Bergen. Tom Van Imschoot gaat dan weer op zoek naar een nieuwe club. De middenvelder is einde contract en zien we volgend seizoen niet meer in het shirt van de eersteklasser.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT


Jaime Alfonso Ruiz was bijna de slechtste topschutter in België ooit. Amper zeventien doelpunten volstonden om de goalgetter van de hoogste klasse te worden. Toch was men bij Westerlo in de wolken met de Colombiaan. Aanvankelijk had men nochtans geen al te hoge verwachtingen van de aanvaller, maar al snel werd duidelijk dat hij heel wat in zijn mars had. De 25-jarige Ruiz kan samen met Bertin Tomou een aartsgevaarlijk duo worden.

* VERWACHTINGEN

Westerlo lijkt opnieuw op weg om een probleemloos seizoen te draaien. De Kempenaars wisten hun kern, inclusief goudhaantje Ruiz, bijeen te houden en zouden dan ook niet in de problemen mogen komen. Als Westerlo ook de toppers thuis het vuur aan de schenen kan leggen, iets wat vorig seizoen niet lukte, kan het zich zelfs mengen in de strijd om een plek bij de kampioenschapsplay-offs.

* PROGNOSE

Negende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties