Interview De Vlieger: "Pompen of verzuipen"

Nico Wieme
| 7 reacties
De Vlieger: "Pompen of verzuipen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geert De Vlieger moest in extremis Stijn Stijnen vervangen bij Club Brugge. De voormalige Rode Duivel deed zijn job en had zijn aandeel in de nipte 2-3-zege tegen Cercle.

“Ik denk dat ikzelf kan terugblikken op een sterke match, ook al begon die nogal schlemielig. Na tien minuten lagen er al twee in onze mand. Dat heeft allerlei oorzaken, daarover kan ik een heel boek opentrekken”, aldus Geert De Vlieger.

 

VK: De Europese kwalificatie heeft jullie in het begin van de match duidelijk geen boost gegeven.

De Vlieger: “Na die match tegen Poznan hadden we een goed gevoel, maar uiteindelijk bleek dat een nadeel voor ons in plaats van een voordeel. Gelukkig kregen we na tien minuten de motor aan de gang en kwam onze kwaliteit bovendrijven. Aan de rust had het al gelijk kunnen staan.”

 

VK: Wat heb je precies tegen ref Johan Verbist gezegd bij de fase waarin Antolin Alcaraz rood kreeg en jij geel?

De Vlieger: “De ref vond het fout. Ik niet. Thomas Buffel loopt gewoon tegen Antolin aan. Die rode kaart was een zure beslissing voor ons. Maar goed, dat is de mening van de ref.”

 

VK: Coach Adrie Koster pokerde na die rode kaart en ging achterin man op man spelen. Was dit Hollandse lef?

De Vlieger: “Het was goed gezien van onze trainer om bij een achterstand en een man minder een speler weg te trekken uit de defensie en door te schuiven naar het middenveld.”

 

VK: Dit is niet meer het Club van vorig jaar dat bij een achterstand wegzakte.

De Vlieger: “We maken duidelijk progressie. Bij een achterstand zijn we blijven voetballen. Na de 2-1 had ik het gevoel dat de 2-2 er meer inzat dan de 3-1. Enkel op het einde zijn we nog enkele keren ontsnapt: dan was het echt wel pompen of verzuipen met al die lange ballen. Er zit nu veel meer kwaliteit in onze kern. Er zijn enkele spelers bijgekomen en die zullen we de komende weken nog nodig hebben met ons drukke programma.”

 

VK: Hoe belangrijk is het voor jou om nog eens een match te spelen?

De Vlieger: “Voor mij hoeft dit niet per se. Belangrijk is dat ik fit blijf op training. Ik moet daarvoor geen matchen spelen. Stijn (Stijnen, red.) liet mij vanmorgen al weten dat het er niet goed uitzag voor hem.”

 

VK: Hoe zuur zou een gelijkspel of een nederlaag voor Club geweest zijn?

De Vlieger: “Elke nederlaag is niet goed voor een topclub. Het is wel des te leuker dat we een moeilijke situatie alsnog hebben kunnen ombuigen in ons voordeel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties