Sponsor wil dat Standard Witsel straft

Anthony Van der Planken
Sponsor wil dat Standard Witsel straft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Telecombedrijf Base, momenteel hoofdsponsor van Standard, heeft met afschuw gereageerd op de aanslag van Axel Witsel op Marcin Wasilewski. Base roept Standard zelfs op om de speler te straffen.

Witsels tackle kost Wasilewski wellicht de rest van het seizoen, mogelijk zelfs zijn carrière. Base liet nog tijdens de wedstrijd weten zich te willen distantiëren van de aanslag. "Dit gedrag is totaal niet in lijn met de waarden en normen die Base als merk in België wil uitdragen", laat het bedrijf weten.

Witsel wacht wellicht een lange schorsing, maar die geldt enkel voor de Jupiler Pro League. De Gouden Schoen kan dus nog steeds in de Champions League meespelen. Tenzij Standard zijn speler zelf een schorsing oplegt, en daar lijkt ook Base op aan te sturen. "Wij zullen Standard steunen indien het een strenge sanctie oplegt aan de speler, in verhouding tot de begane overtreding. Die eventuele sanctie moet erop gericht zijn aan Axel Witsel duidelijk te maken dat dit soort overtredingen nooit thuishoren in de sport, wat ook eventuele voorgeschiedenissen of achtergronden voorafgaand aan deze wedstrijd mogen zijn."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties