Van Holsbeeck: "Standard is geen topclub"

Van Holsbeeck: "Standard is geen topclub"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was niet te spreken over de houding van Standard op het veld. “Ze acteerden een topclub onwaardig”, was de harde taal van de sterke man bij paars-wit.

“Ik heb vandaag een aantal dingen gezien die niet op een voetbalbeld thuishoren. En dan heb ik het niet alleen over de fout op Wasilewski”, aldus Van Holsbeeck. “Standard heeft zich niet gedragen zoals het zou moeten. Het is niet omdat je twee keer kampioen bent geworden dat je een topclub bent.”


“Een grote club gedraagt zich waardig op het veld en heeft respect voor de tegenstander. Als ze in Luik de titel van beste ploeg van België wil dragen, moet je ook de etiquette respecteren.
Dat was vandaag ver te zoeken bij Standard.”

Boussoufa

Van Holsbeeck verwijst ook naar de testmatchen. “Toen is er weinig over gezegd over geschreven, maar ik ben Mbark Boussoufa (de Marokkaan hield een kaakbeenbreuk over na een duel met Sinan Bolat, nvdr.) gaan bezoeken in het ziekenhuis. Ook hij is een aantal maanden buiten strijd geweest."

Anderlecht verliest met Marcin Wasilewski en Jan Polak twee belangrijke spelers. “In eerste instantie is dit een persoonlijk drama. Als we nog een transfer willen doen, hebben we nog maar 24 uur tijd en we hebben niet meteen iemand op het oog.”

Verlies opvangen

“Maar als ik zie hoe Sare en Romelu Lukaku zijn ingevallen, dan zijn we goed gewapend. We hebben hier nog zo’n paar jongens rondlopen. En misschien moet Gillet een paar maanden op de rechtsback depanneren.” Is de kans groter dat Nemanja Rnic toch blijft en niet naar Cercle Brugge vertrekt? “Dat is mogelijk, maar dat moet ik eerst nog met de trainer bespreken.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties