Kledingsponsor laat Witsel vallen

Anthony Van der Planken
| 90 reacties
Kledingsponsor laat Witsel vallen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joma, de persoonlijke kledingsponsor van Axel Witsel, dreigt de Gouden Schoen te laten vallen na zijn aanslag op het been van Marcin Wasilewski. Joma is al langer niet te spreken over het gedrag van Witsel.

Het kledingmerk zou binnenkort aan tafel zitten met de Standard-speler om te praten over een contractverlenging, maar stopt die onderhandelingen voorlopig in de koelkast. "Het gaat volledig de verkeerde kant uit met Axel", vertelt Erwin Palmers van Joma in HNB. "De laatste achttien maanden is hij het hoofd kwijtgeraakt. Hij wordt niet goed begeleid. Het is niet toevallig dat het allemaal samenkomt: hij dumpt zijn vriendin voor een miss, treedt afspraken met de voeten en nu dus die fout. Dat komt omdat managers het hoofd van die jongen zot maken. En zijn omgeving zweeft mee."

Het contract van Witsel met Joma loopt eind dit seizoen af. Omwille van de gebeurtenissen zondag wordt er dus voorlopig niet gesproken over een verlenging. Witsel zou eerder al met concurrent Puma onderhandeld hebben over een sponsordeal, maar ook dat merk trekt zich nu terug. "Wij gaan alleen in zee met onbesproken voetballers", klinkt het.

Gisteren liet Standard-sponsor BASE zijn ongenoegen al blijken. Het telecombedrijf eiste dat de club een sanctie zou opleggen. BASE is dan ook niet tevreden met de reactie van de club, die zich nog niet eens verontschuldigde naar Wasilewski, Anderlecht en de buitenwereld toe. De hoofdsponsor nam al contact op met Standard, maar het clubbestuur reageerde geprikkeld op de openlijke reactie van het bedrijf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties