"Advocaat heeft alles gezien"

Mathias Dumarey
| 12 reacties
"Advocaat heeft alles gezien"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dick Advocaat (foto) was zaterdagavond niet in het Estadio Riazor om het debacle van de Rode Duivels te aanschouwen. Zijn ex-assistent Cor Pot stelt de Belgen gerust: "Hij heeft alles gezien en gehoord."

Dick Advocaat, vanaf 1 januari bondscoach van België, wil niet spreken tot die datum. Dat doet hij uit respect voor Francky Vercauteren. Dit wil evenwel niet zeggen dat hij de ontwikkelingen rond de nationale ploeg niet volgt. Ook het feit dat hij zaterdag niet aanwezig was in La Coruña moet absoluut niet gedramatiseerd worden.

"Ik heb nog elke dag contact met Dick en ik kan jullie verzekeren dat hij zeer begaan is met jullie nationale ploeg", aldus Cor Pot in HLN. "Dat hij vandaag niet wil praten is omdat hij de huidige interim-bondscoach niet voor de voeten wil lopen", aldus Pot die in Sint-Petersburg zijn assistent was.

Had het aanschouwen van de 5-0-nederlaag tegen Spanje Advocaat niet wijzer kunnen maken? "Je bent hem nu wel aan het onderschatten. Dick ziet alles en hij weet alles. Wie zegt dat hij geen assistent heeft gestuurd met een scoutingsopdracht? Ik ben er niet geweest, maar er zal beslist iemand anders in de tribune gezeten hebben. En ik weet zeker dat Dick de wedstrijd op dvd zal bekeken hebben", aldus Pot.

Pot benadrukt dat het voor Advocaat geen zin heeft om nu al een knuppel in het hoenderhok te gooien. "Het enige wat hij nu wil, is onrust vermijden en op 1 januari met een schone lei beginnen", besluit Pot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties