Club moet opletten voor de vrije trappen van Bambi

Club moet opletten voor de vrije trappen van Bambi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge neemt het vanavond op tegen Shakhtar Donetsk, de winnaar van de UEFA Cup. Bij de Oekraïners loopt er veel kwaliteit rond, maar Club kan in het bijzonder uitkijken naar de vrije trappen van ‘Bambi’ en de dribbels van de BBQ-kampioen.

Darijo Srna (foto) is waarschijnlijk de bekendste speler van Shakhtar Donetsk. De 27-jarige Kroaat verzamelde al 61 nationale selecties waarin hij 17 keer scoorde en bij de Oekraïenrs is hij de trotse eigenaar van de kapiteinsband. De meeste van zijn doelpunten vallen op vrije trap.

De Kroaat valt echter ook nog op door een opmerkelijke tattoo. Srna liet het animatiefiguurtje Bambi op zijn enkel vereeuwigen. Dat is echter geen toeval. Srna betekent in het Kroatisch immers Bambi. Deze Bambi kan echter wel verschroeiend uithalen. Srna heeft ook een uitstekende voorzet in de benen.

BBQ 

Het wordt ook opletten voor Jadson. In mei trapte de 25-jarige dribbelvaardige Braziliaan zijn naam in de geschiedenisboeken. Hij scoorde het laatste doelpunt in de UEFA Cup-competitie en bezorgde Shakhtar zo de eerste Europese beker.

In Donetsk had Jadson echter al sneller naam gemaakt. Hij geldt bij de oranjehemden als één van de grootste grapjassen. Bij zijn komst in Oekraïne bakte hij het echter wel heel bruin. Samen met ploegmaat Brandão, nu Olympique Marseille, organiseerde hij een barbecue... op de vijfde verdieping van een appartement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties