Bordeaux blijft moeiteloos aan kop

Anthony Van der Planken

Bordeaux blijft ook na zes speeldagen op kop van de Franse Ligue 1. De titelverdediger won zaterdag met weinig moeite van nieuwkomer Boulogne.

Een doelpunt van Gouffran vlak voor rust en een owngoal van Lachor na de pauze leverden Bordeaux een simpele 0-2 zege op. Met zestien punten uit zes wedstrijden blijft de landskampioen zo soeverein op kop van de Ligue 1. Bordeaux kan wel nog het gezelschap krijgen van Lyon, dat vanavond de moeilijke verplaatsing naar Paris Saint-Germain maakt.

Marseille blijft in het spoor van Bordeaux na een simpele 4-2 zege tegen Montpellier. De wedstrijd was al voor de rust gespeeld na goals van Lucho González, Niang en Cissé. Diawara maakte er in de tweede helft 4-0 van. Pas in de slotfase kon Montpellier terug vechten en zelfs twee keer scoren.

AS Monaco blijft bovenin meedraaien na een 1-3 overwinning op het veld van Nice, dat steeds verder wegzakt in het degradatiemoeras. Hetzelfde geldt voor Saint-Etienne -met Mirallas 86 minuten op de bank-, dat thuis tegen Auxerre bleef steken op een 1-1 gelijkspel.