Esbjerg neemt leiding over

viki meeuwis

In Denemarken stond dit weekend de negende speeldag op het programma.

Zaterdag verloor Aalborg verrassend van Silkeborg IF. De bezoekers werden in het begin van het seizoen nog als mogelijke degradatiekandidaat aangewezen maar ondertussen hebben ze wel bewezen dat ze tegen grote ploegen best stevig kunnen uithalen. In deze match waren er kansen voor beide ploegen maar het was Rajko Lekic die het enige doelpunt scoorde. In de toegevoegde tijd kregen zowel Jeppe Curth als Anders Due de kans op de gelijkmaker maar keeper Lasse Heinze en verdediger Jim Larsen wisten telkens redding te brengen.

Een strafschop en twee owngoals was wat OB nodig had om de zege tegen promovendus HB Køge binnen te halen. HB Køge speelde het beste voetbal maar ging uiteindelijk toch met 1-3 ten onder. In de eerste helft trapte Chris Sørensen een penalty binnen. Na de rust ging de thuisploeg een eerste keer onderuit door twee ongelukkige owngoals van Nicklas Svendsen.

Brøndby pakte de vijfde zege dit seizoen in de partij tegen SønderjyskE. Het spel in de eerste helft was niet echt hoogstaand te noemen maar Brøndby stond voor rust toch 0-1 voor door een goal van Morten “Duncan” Rasmussen. Na de rust bleef Brøndby de betere ploeg. Op het uur toonde de thuisploeg even scherpte nadat een hoekschop eerst werd weggewerkt maar de bal kwam terug in het veld en na een redding van keeper Andersen wist Kenneth Fabricius de bal tegen de netten te knallen. In de 72e minuut wist Duncan opnieuw te scoren. In de daaropvolgende minuten zette SønderjyskE serieuze druk op de bezoekers maar keeper Andersen wist een goal te voorkomen. Acht minuten voor het einde van de match wist Max von Schebrügge de bal in doel te werken na een goede combinatie tussen Michael Krohn-Dehli en Peter Madsen. Drie minuten voor tijd kon Madsen zelf ook nog scoren via penalty na een fout op Samuel Holmén. Kjærullf kon nog tegenprikken voor de thuisploeg.

Esbjerg nam het vanmiddag op tegen FC Nordsjælland. De thuisploeg won met 4-0 en neemt zo de leiding in de SAS-Ligaen over. Het eerste doelpunt viel op het kwartier via Mikkel Vendelbo. De Nederlander Tim Janssen wist iets na het half uur de 0-2 op het scorebord te zetten. Na de rust wist Søren Rieks in de loop van drie minuten twee keer te scoren waardoor Esbjerg de drie punten op zak stak.