WK U-20: Venezuela nipt langs tien Nigerianen

Mathias Dumarey
| 1 reacties

Venezuela heeft in Groep B Nigeria nipt kunnen verslaan met 0-1. Daarvoor volstond een doelpunt van Yonathan Del Valle vlak voor de rust. Nigeria moest wel vijftig minuten met tien man verder na een rode kaart voor Lukman Haruna.

Nigeria begon het best aan de wedstrijd met kansen voor Lukman Haroun en aanvoerder Odion Ighalo, maar eigenlijk was het Venezuela dat halverwege de eerste helft de score had moeten openen wanneer Yonathan Del Valle twee opgelegde kansen miste. De eerste ging tegen de paal, de tweede - de rebound - werd door doelman Oladele Ajiboye weggeslagen.

Na veertig minuten voetballen veranderde het spelbeeld toen de Italiaanse topscheidsrechter Roberto Rossetti Lukman Haroun een heel terechte rode kaart gaf na een smerige tackle op de benen van Francisco Flores. Nog voor de rust buitten de Venezolanen het numerieke voordeel maximum uit. Del Valle scoorde in één tijd na een prachtige lange vrije trap van Louis Peña.

Nigeria zette in de tweede helft alle zeilen bij en had ook overwicht. Het knutselde enkele mooie kansen in elkaar, maar King Osanga zag zijn kopbal weggewerkt worden door José Manuel Velazquez. Invaller Ibok Edet trapte nog via de Venezolaanse doelman Rafael Romo op de paal. Venezuela pakt dus drie erg belangrijke punten tegen Nigeria dat tegen Spanje zal moeten winnen wil het nog een grote kans maken om door te stoten.