Juventus laat eerste plaats liggen op Sicilië

Steurbaut Kersten
| 2 reacties

Juventus heeft een uitstekende kans laten liggen om alleen leider te worden in de Serie A. De Oude Dame leed in Palermo echter zijn eerste nederlaag van het seizoen, het werd 2-0. Inter en Sampdoria gaan aan kop met twee punten voorsprong.

De sterk spelende Sicilianen zetten Juve meteen onder druk en Gianluigi Buffon moest zich al direct onderscheiden op een schot van Miccoli. De Italiaanse doelman zag ook de Uruguayaan Cavani twee kansen de nek omwringen.

Driemaal is scheepsrecht, moet Cavani gedacht hebben. Net voor rust rondde hij een inzet van Pastore wel af: 1-0. Fabio Simplicio diende de bezoekers met de koffie in zicht nog een tweede mokerslag toe. De Braziliaan glipte door de buitenspelval en rondde rustig af.

Diego was in de tweede helft nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar een vrije trap van Diego spatte uiteen op de dwarsligger.

Ronaldinho redt Milan

AC Milan heeft opnieuw niet kunnen winnen. De Rossoneri bleven steken op een 1-1 gelijkspel op het veld van Atalanta. Tiribocchi bracht de club uit Bergamo na twintig minuten al op voorsprong.

Atalanta moest zelfs vijftig minuten met tien spelen, maar hield makkelijk stand. Het was uiteindelijk de ingevallen, en bijna verguisde, Ronaldinho die vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnenknalde.

AC Milan staat na zeven speeldagen twaalfde met negen punten. In de Italiaanse media wordt al druk gespeculeerd over de opvolger van trainer Leonardo.