STVV bepaalt prijs voor verdediger Matte Smets: Gent, Genk en Anderlecht twijfelen

STVV bepaalt prijs voor verdediger Matte Smets: Gent, Genk en Anderlecht twijfelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV-verdediger Matte Smets heeft er een goed seizoen opzitten. De 20-jarige Limburger staat op de radar van heel wat Belgische topclubs, maar niemand heeft tot nu toe een concreet bod uitgebracht.

Smets heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor 2,25 miljoen euro de club kan verlaten. Volgens transferexpert Sacha Tavolieri volgen Gent en Genk het dossier op de voet op.

Ook Anderlecht werd genoemd, maar daar zoeken ze vooral een grotere verdediger om Zeno Debast te vervangen. Smets is immers 'maar' 1m84 en da 's niet al te groot voor een centrale verdediger.

Ook de andere clubs twijfelen om de miljoenen op tafel te leggen voor een verdediger die tot nu toe enkel in een driemansverdediging gespeeld heeft. Het zorgt voor twijfels. 

Zeker omdat het nog niet duidelijk is in welke opstelling beide clubs onder hun nieuwe trainer zullen spelen. Genk zoekt nog naar een opvolger voor Wouter Vrancken, die naar Gent trekt.

Vrancken heeft dan weer al met vier of drie verdedigers gespeeld, maar geeft de voorkeur aan een viermansverdediging. Het staat wel quasi vast dat de Belgische jeugdinternational Stayen zal verlaten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties