Philips: "Nu pas zit bondscoach op zelfde golflengte"

Nico Wieme
| 6 reacties
Philips: "Nu pas zit bondscoach op zelfde golflengte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Marie Philips is niet van plan om te plooien in de zaak rond Marouane Fellaini. De bond past het FIFA-reglement strikt toe waarin staat dat een speler die verstek geeft voor een interland tot vijf dagen na die match niet mag spelen voor zijn club.

Bij Everton schreeuwen ze moord en brand omdat de Belgische Voetbalbond niet wil plooien. “Deze keer houdt de bond het been stijf”, reageert Jean-Marie Philips, CEO van de KBVB, kordaat in HLN.

 

“Ik ben er al anderhalf jaar voorstander van dat we de regels strikt toepassen. Vóór Jelle Van Damme was er ook al een gevalletje met Philippe Clement. Maar nu pas zit de bondscoach (Dick Advocaat, red.) met ons op dezelfde golflengte. Maandag zijn de faxen naar Everton en de FIFA verstuurd om het reglement toe te passen”, aldus de CEO van de bond.

 

Wesley Sonck en Olivier Deschacht mogen van de bond dan wel weer met hun team aantreden, hoewel ook zij afhaakten voor het dubbele interlandintermezzo. “Dat gebeurde na overleg met Advocaat. Omdat Deschacht nog geblesseerd is en Sonck nog in revalidatie is, werden beide spelers niet opgeroepen voor Estland. Niets belet ons dus hen vrij te geven. Wellicht zullen ze bij hun club toch niet speelklaar raken”, eindigt Philips. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties