Vertonghen: "Eindelijk duidelijkheid bij Rode Duivels"

Nico Wieme
| 16 reacties
Vertonghen: "Eindelijk duidelijkheid bij Rode Duivels"
Foto: © SC

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen speelde zaterdag tegen Turkije een goede match, hoewel hij op een voor hem ongebruikelijke positie speelde. De Ajacied schrijft de heropleving van de Rode Duivels toe aan de komst van Dick Advocaat.

Bij Ajax speelt Jan Vertonghen centraal in de defensie, maar bij de Rode Duivels zette Dick Advocaat hem centraal op het middenveld. Geen probleem voor de Ajaxspeler, want de Belgische bondscoach zorgt voor veel meer duidelijkheid dan zijn voorgangers.

 

“De trainer zegt wat er slecht liep tegen Turkije en noemt de namen van de spelers die iets verkeerd deden”, aldus Vertonghen in HNB. “Voorheen verloren we wel eens schandalig, maar dan werd er rond de pot gedraaid. Het leek wel alsof het niet erg was als we verloren hadden.”

 

“De trainer zei toen ook altijd dat we het positieve moesten onthouden. Omdat de spelers niet bij hun naam werden genoemd, was het makkelijker je er vanaf te maken. We wisten toch niet over wie het ging”, toont de Ajacied zich kritisch voor René Vandereycken en Frank Vercauteren.

 

“In het verleden werd ook gevraagd aan de spitsen om mee verdedigend werk op te knappen. Maar als ze het niet deden, werd er niks van gezegd. Je moet erop aangesproken worden zodat je je verantwoordelijkheid kunt nemen. Het resultaat zag je zaterdag al.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties