Sæternes maakt het verschil voor Vålerenga

viki meeuwis

In Noorwegen stonden er gisteren nog zes matchen op het programma van de 28e speeldag.

Brann kreeg Vålerenga op bezoek. De ploeg uit Bergen was nog altijd in de running voor de derde plaats maar Bengt Sæternes zorgde ervoor dat de dingen iets anders uitdraaiden. Brann begon nochtans het best aan de match waarbij Erik Huseklepp zich direct liet opmerken. Kort daarop was het de beurt aan Sigurdsson om Brann vroeg op voorsprong te brengen maar keeper Troy Perkins was eerder bij de bal. Harmeet Singh, amper achttien jaar oud, voerde het team uit Oslo aan. Het was ook Singh die achter het eerste doelpunt zat. Zijn inworp vanop links werd door Luton Shelton in doel gekopt. Amper enkele minuten later kwam Morten Berre nog dicht bij een tweede doelpunt maar keeper Udjus kon de bal met de hand afweren. Brann kreeg ook kansen via Huseklepp en Bakke beide op aangeven van Petter Vaagan Moen maar geen van beiden slaagden erin om de bal in doel te werken. Het was Vaagan Moen die na de rust Brann terug op gelijke hoogte bracht na een goede combinatie met Huseklepp. Net voor het einde van de match wist Bengt Sæternes te scoren. Morten Berre stuurde de bal het veld in waar Sæternes klaar stond. Hij kopte de bal in de hoek waar keeper Udjus er niet meer bij kon. Met deze zege staat Vålerenga nu slechts drie punten achter op Brann met nog twee matchen te gaan. Voor de club uit Oslo zit de derde plaats er dus ook nog in.

De partij tussen Start en Aalesund eindigde in een 0-1 overwinning van Aalesund. Doelpuntenmaker van dienst was Glenn Roberts, die uit de jeugdopleiding van Vålerenga komt. De trainer van Aalesund, Kjetil Rekdal, heeft ook een voorgeschiedenis bij de club uit Oslo en haalde Roberts naar Aalesund. Met succes want Roberts bloeide dit seizoen helemaal open. Het was Roberts die in de 60e minuut de bal achter keeper Høie in doel wist te werken. Een goede zaak voor Aalesund dat de degradatiezone nu ver achter zich laat. Vijf minuten na zijn goal kwam Roberts opnieuw dichtbij een doelpunt maar nu ging de bal net naast het doe. Ook Diego Silva liet zich opmerken voor doel hoewel bij zijn doelpoging net naast ging. Start kreeg ook wat kansen, vooral in de slotfase maar de gelijkmaker viel niet.

Rode lantaarn Lyn kreeg Strømsgodset over de vloer. Godset vocht nog steeds tegen de degradatie, Lyn heeft zich er al bij neer moeten leggen. Op het half uur kon Winsnes vanop 25 meter de bal knalhard in de kruising schieten en liet Pétursson in doel kansloos. Lyn kwam pas opzetten tegen het einde van de match. Eerst was er een kans voor Kim Holmen die alleen voor doel kwam maar de bal kwam op de dwarslat terecht.

In de 60e minuut was het Moldskred die kon verhinderen dat Marcus Pedersen een tweede doelpunt voor Godset kon maken.

Godset pakt de drie punten maar moet ook in de laatste twee wedstrijden nog punten pakken als het zeker wil zijn van een verlengd verblijf in de hoogste klasse.

De slag om het Noorden tussen Bodø/Glimt en Tromsø eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de slotfase van de match. Tommy Knarvik bracht Tromsø op voorsprong maar amper een minuut later kon Stig Johansson tegenprikken.

De partij tussen Viking en Rosenborg eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.

Het duel tussen Sandefjord en Lillestrøm eindigde dan weer in een 2-2 gelijkspel. In de 21e minuut bracht Igiebor Lillestrøm op voorsprong, luttele minuten later was het Røyrane die kon tegenscoren. Na de rust kon Arild Sundgot LSK weer op voorsprong brengen maar in de slotfase was het Malick Mané die voor de gelijkmaker zorgde.