Wat doen de Belgen in Europa?

Gert-Jan Weyters
| 2 reacties
Wat doen de Belgen in Europa?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast de spelers van Club Brugge en Anderlecht komen er nog tal van landgenoten in actie in de Europa Leauge. Een overzichtje.

Eden Hazard gaat met Lille op bezoek bij Genoa. Bij winst is Lille zeker van de volgende ronde. In de heenwedstijd was Hazard nog goed voor een knappe goal. Slavia Praag - Valencia is het tweede duel in groep B. Praag bengelt helemaal onderaan met amper één punt.

Brian Vandenbussche heeft met Heerenveen nog alles in eigen handen. Ondanks een slechte start in de Nederlandse competitie komt Heerenveen aardig voor de dag in Europa. Het staat op een tweede plaats in groep D. Het ontvangt vanavond Hertha BSC.

In groep H staat Twente op een gedeelde tweede plaats met Sheriff Tiraspol. Halve Belg Bryan Ruiz kan vanavond met Twente revanche nemen op Tiraspol na de 2-0 nederlaag van de heenwedstrijd. De verrassende leider in Nederland wil absoluut overwinteren in Europa.

Marouane Fellaini vecht met Everton een duel uit met Benfica om de leiding in groep I. Beide ploegen staan eerste met zes punten. The Toffees zijn uit op eerherstel na de zware 5-0 pandoering in Portugal. AEK Athene en BATE Borisov vechten om de derde plaats.

Timmy Simons heeft met PSV nog geen indruk weten te maken in Europa. Toch staat de lampenclub door zuinige overwinningen tegen Cluj en Kopenhagen eerste in zijn groep. Als het in en tegen Kopenhagen weet te winnen, wenkt de volgende ronde. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties