Griepcommissaris Van Ranst boos op Anderlecht

Mathias Dumarey
| 32 reacties
Griepcommissaris Van Ranst boos op Anderlecht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Griepcommissaris Marc Van Ranst is erg boos op het bestuur van Anderlecht en ongetwijfeld ook op de besturen van Club Brugge en Standard. Die clubs hebben al of willen hun spelers inenten tegen de Mexicaanse griep.

Anderlecht liet zijn spelers al inenten tegen de Mexicaanse griep en eerstdaags zullen ook de spelers van Club Brugge en Standard hetzelfde lot ondergaan. Voetballers behoren echter niet tot de risicogroepen en daarom is griepcommissaris Marc Van Ranst erg boos.

"Het kan niet dat mensen die niet tot de risicogroepen behoren toch ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep op kosten van de gezondheidszorg. Ik hoop dat ze een prikje in de bil kregen, dat het veel pijn deed en dat ze er nog lang last van zullen hebben", aldus een ziedende Van Ranst in Het Journaal.

Louis Kinnen, de clubdokter van Anderlecht, wil alles nuanceren. "We doen dit om risico's te vermijden voor Europese opdrachten. De UEFA zal zeker geen wedstrijden afgelasten omdat er vier of vijf spelers ziek zijn." De clubs geven trouwens aan dat ze best willen betalen voor het vaccin, maar dat dat onmogelijk bleek. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties