Trappatoni: "Teleurgesteld, niet boos op de ref"

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Trappatoni: "Teleurgesteld, niet boos op de ref"
Foto: © SC

Ierland kon zich gisteren net niet plaatsen voor het WK na een zeer discutabel 1-1-gelijkspel in Frankrijk. Kevin Doyle hekelde nadien de scheidsrechter en sleurde er ook nog eens de aanwezigheid van UEFA-baas Michel Platini bij.

Iedereen is het erover eens dat de 1-1 van William Gallas in de verlengingen nooit gevalideerd had mogen worden na een handsbal van Thierry Henry. Giovanni Trappatoni, bondscoach van Ierland, hekelde na afloop de Zweedse scheidsrechter Martin Hansson. "Ik ben vooral teleurgesteld omdat de scheidsrechter voldoende tijd had om te overleggen met zijn assistenten en ik vind ook dat hij bij Henry navraag had moeten doen. Het was een grote fout", aldus Trappatoni.

"Ik heb hem gezegd dat het altijd mogelijk is dat iemand een grote blunder maakt. Voor ons wordt het nu wel een heel erg zure avond. De Fransen speelden goed in hun eerste duel, maar nu waren wij de betere ploeg. Over twee wedstrijden bekeken, hadden wij het verdiend om naar Zuid-Afrika te gaan", aldus de Italiaan.

Kevin Doyle, speler van de Ieren, was nog scherper. "Het was een duidelijke handsbal. Als wij die hadden gemaakt, had de ref het zeker gezien. Het was voor ons heel erg moeilijk. We speelden in Parijs voor een groot publiek en UEFA-baas Michel Platini was dan ook nog eens aanwezig. Dan wordt het voor ons niet haalbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties