Anderlecht loopt verder uit na stunt GB op Club

Anthony Van der Planken
| 46 reacties
Anderlecht loopt verder uit na stunt GB op Club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan op de vijftiende speeldag. Paars-wit klopte thuis Roeselare en zag Club Brugge verliezen van Germinal Beerschot.

Anderlecht won thuis met 3-1 van hekkensluiter Roeselare. Paars-wit liep voor rust 3-0 uit via Juhasz, Lukaku en een owngoal van Sierens. Na de koffie scoorde Vidarsson tegen en kreeg Boussoufa zelfs rood, maar spannend werd het niet meer.


Anderlecht loopt zo drie punten uit op Club Brugge, dat thuis onderuit ging tegen Germinal Beerschot. Een flater van alweer Alcaraz leverde MacDonald de 0-1 op. Diezelfde Alcaraz kreeg niet veel later zelfs rood. Club knokte voor wat het waard was en kwam zelfs terug op 1-1 via Dahmane, maar de bezoekers scoorden in de absolute slotseconden toch nog de 1-2 via Dosunmu.

STVV pakte thuis eindelijk nog eens een puntje. Delorge trapte Sint-Truiden op voorsprong, Nyoni maakte de verdiende gelijkmaker. 

Moeskroen speelde thuis Charleroi op een hoopje. Twee doelpunten van Jaycee, één van François en eentje van Maah leverden een 4-1-zege op. Théréau scoorde onderweg nog tegen.

Westerlo ten slotte klopte Lokeren met 1-0. Delen scoorde de enige goal van de avond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties