Club moet op niet veel rekenen bij Lokeren

Nico Wieme
| 18 reacties
Club moet op niet veel rekenen bij Lokeren
Foto: © SC

Club Brugge is gedoemd om te verliezen op Lokeren. Toch ten minste als we de geschiedenis van de voorbije zes jaar mogen geloven. Club moest in ieder geval telkens na een Europese match het onderspit delven op Daknam.

Breekt Club Brugge met de geschiedenis? Als we de voorbije zes jaar bekijken viel er voor blauw-zwart op Daknam niet veel te rapen, zeker niet na een Europese opdracht. Het Daknamstadion bleek de voorbije seizoenen meermaals een oninneembare burcht voor de Bruggelingen. Kan Club met de geschiedenis breken of slaat Lokeren de ingenomen weg verder in?

Laatste overtuigende zege Club

De laatste overtuigende zege voor Club op Daknam dateert van 11 mei 2003. De West-Vlamingen namen toen op de voorlaatste speeldag met 2-5 de maat van Lokeren. Club was de week voordien net voor de twaalfde keer in zijn bestaan kampioen geworden en de Oost-Vlamingen legden hen op dat moment niets in de weg.

Het seizoen daarop verging het de Bruggelingen absoluut niet zo goed in Lokeren. Op 1 november 2003 kon Lokeren zich, voor het eerst onder leiding van ex-Club Bruggeboegbeeld Franky Van der Elst (foto rechts), geen betere prestatie voorstellen. De troepen van voorzitter Roger Lambrecht versloegen de uittredende kampioen met 2-0. Drie dagen later zou Club in de Champions League gaan stunten door met 0-1 te winnen op het veld van AC Milan.

 

Eén zege, twee nederlagen

In het seizoen 2004-2005 mocht blauw-zwart zijn dertiende en voorlopig laatste titel vieren. Toevallig wonnen ze dat seizoen ook op het veld van Lokeren. Op 17 oktober 2004 pakte Club de volle buit op Daknam dankzij een doelpunt van Victor in de eerste minuut en eentje van Dieter Van Tournout in de laatste minuut.

Het seizoen daarop ging Club nog maar eens met de billen bloot op Daknam. Op 4 maart 2006 verloren de West-Vlamingen met 2-0 bij Lokeren. Op 5 november 2006 droop Club opnieuw af bij de Oost-Vlamingen. Club moest toen tegen tien Lokerenspelers met 3-2 de duimen leggen. Drie dagen eerder verloren de West-Vlamingen met 3-1 Europees bij Tottenham Hotspur.

Laatste zege Club

Op 24 feburari 2008 boekte Club Brugge zijn voorlopig laatste zege op Lokeren. De betreurde François Sterchele scoorde toen op het uur de enige treffer van op de stip. In de blessuretijd stopte invallersdoelman Glenn Verbauwhede nog een elfmeter van Lokeren waardoor Club met de drie punten aan de haal ging.


Vorig seizoen viel er voor de West-Vlaamse trots weer niets te rapen op Lokeren. Toevallig moesten de West-Vlamingen na een nieuwe Europese opdracht (1-1 bij Valencia), net zoals in het seizoen 2005-2006, het onderspit delven op Daknam. Lokeren won na een vroeg doelpunt van Ouwo Mousso Maazou en een late treffer van Mbaye Camara met 2-0.

Nederlaag wenkt

Benieuwd wat de West-Vlamingen er deze keer van bakken in Lokeren. Als we geschiedenis mogen geloven, zullen zij van een kale reis terugkeren. Telkens ze in de voorbije vijf seizoenen in de heenronde van een Europese trip terugkwamen en naar Daknam moesten, trokken ze aan het kortste eind.

 

Komt daarbij dat Jacky Mathijssen (foto links), de ex-coach van Club, tuk is op revanche nadat hij zijn contract eind vorig seizoen bij de West-Vlamingen zag ontbonden worden. Lokeren behaalde uit zijn laatste vier matchen onder Mathijssen amper één punt op twaalf. Gelukkig komt nu net Club Brugge op bezoek. Afspraak zondagavond om 18.00 uur op Lokeren voor het duel tegen blauw-zwart. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties