Man U goed bij schot, Vermaelen terug aan het feest

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Arsenal heeft zich hersteld van de nederlagen tegen Chelsea en Manchester City, in de League Cup. De Gunners wonnen zaterdagmiddag in eigen huis met 2-0 van Stoke City.

Arsenal - Stoke City: 2-0

Andrei Arshavin had na twee minuten al de openingstreffer aan de voet, maar besloot recht op doelman Thomas Sörensen. De 33-jarige Deen leek zich te ontpoppen tot man van de wedstrijd en stopte na 20 minuten een strafschop van Cesc Fabregas.

Na 26 minuten moest Sörensen zich toch gewonnen geven. Na een combinatie tussen Fabregas en Arshavin vond de Rus met een overhoeks schot deze keer wel de weg naar de netten.

Arshavin miste nog twee grote kansen, maar in de slotfase schonk Aaron Ramsey Arsenal toch wat meer ademruimte. De 18-jarige Welshman zette met zijn tweede van het seizoen de 2-0 op het scorebord.

Thomas Vermaelen stond 90 minuten tussen de lijnen bij Arsenal.

West Ham - Manchester United: 0-4

Manchester United nadert in het klassement na een ruime 0-4-overwinning op het veld van West Ham tot op twee punten van leider Chelsea. Drie van de vier doelpunten vielen na de pauze.

Paul Scholes opende net voor rust de score met een hard afstandsschot. Darren Gibson volgde zijn voorbeeld en liet met een streep vanuit de tweede lijn doelman Robert Green een tweede keer kansloos.

Antonio Valencia en Wayne Rooney deden het op een andere manier. Met twee binnentikkertjes zorgden ze voor de 4-0-eindstand.

Blackburn - Liverpool: 0-0

Liverpool kwam op het veld van Blackburn niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De Reds pakten in hun laatste vijf wedstrijden slechts 6 op 15 en tellen al dertien punten achterstand op Manchester United. (AN)