Schotse top vier wint

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Schotse top vier wint
Foto: © SC

De volledige Schotse top vier heeft deze middag de drie punten binnengehaald. Daardoor ontstaat er een kloofje in het klassement.

Georgios Samaras scoorde tweemaal in de tweede periode en bezorgde Celtic zo een 3-0 zege in de thuiswedstrijd tegen Aberdeen. Bezoeker Ifil pakte rond het uur rood. MacDonald had de groen-witten in de eerste helft op voorsprong gezet. Glasgow Rangers won de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Falkirk met 1-3. Kris Boyd opende de score iets na het kwartier. Het was de 150ste goal voor Boyd in de Schotse Premier League. Voor de pauze zorgde diezelfde Boyd nog voor 0-2, maar Moutinho bracht Falkirk terug in de wedstrijd. Bezoeker Miller besliste de wedstrijd uiteindelijk met een strafschop een kwartier voor het einde.

Ook nummer drie Hibernian won zijn wedstrijd, met 2-0 van Motherwell. Onze landgenoot Yves Ma-Kalambay stond de hele wedstrijd tussen de palen voor Hibs. Nummer vier Dundee United hield de punten thuis na een spannende 3-2 zege tegen St. Mirren. 

Celtic blijft aan de leiding met 30 punten uit 14 duels. Rangers volgt op twee punten, maar telt wel een wedstrijd minder. Hibs telt eveneel punten als Rangers, maar heeft ook 14 duels gespeeld. Dundee United vervolledigt de top 4 met 26 punten uit 13 duels. Het nummer vijf Motherwell volgt met 20 punten uit 14 duels al op 6 punten van Dundee United. Falkirk blijft troosteloos laatste met slechts 8 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties