Feyenoord maakte vorig seizoen 17 miljoen verlies

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Feyenoord maakte vorig seizoen 17 miljoen verlies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord heeft vandaag de cijfers van het seizoen 2008-2009 gepresenteerd. De Rotterdamse club boekte een verlies van bijna 17 miljoen euro.

"De zeer teleurstellende prestaties van het eerste elftal, dientengevolge achterblijvende recettes en mindere verkoop van luxe stoelen alsmede beduidend lagere inkomsten uit tv-gelden waren tezamen met de hogere kosten van veiligheidsmaatregelen, een noodzakelijke inhaalslag op het gebied van de faciliteiten voor het eerste elftal, het uitblijven van grote transfers, een eveneens noodzakelijke schikking met de fiscus en de reeds in 2008 ingezette algehele economische malaise allemaal debet aan de steeds moeilijker wordende situatie waarin Feyenoord gaande het seizoen 2008/2009 belandde", meldt de club op zijn officiële website.

Algemeen directeur Eric Gudde lichtte de situatie toe: "Hoewel de exacte omvang destijds nog niet in te schatten was, zagen we de bui toen al wel hangen en hebben direct een marsroute uitgezet en een plan van aanpak opgesteld. Ten tijde van de bekendmaking van de indeling in categorie 1 door de KNVB, was de club al ver met de uitvoering van het plan en inmiddels zijn we al weer een paar stappen verder. Onderdelen van deze in de miljoenen lopende operatie waren en zijn onder meer forse bezuinigingen – organisatiebreed - op alle bureau- en personeelskosten, een loonstop en het besluit dat deze zomer alleen nieuwe spelers mochten worden gehaald indien deze volledig extern werden gefinancierd."
 
"Dankzij die ingrepen, zijnde onder andere een kostenreductie van 11 miljoen euro en een kapitaalinjectie van vrienden van Feyenoord van ruim 8 miljoen euro (in de vorm van uitgifte van certificaten van aandelen en deelname aan de beloftenpool) is de liquiditeitpositie ook voor dit seizoen gegarandeerd waarmee de continuïteit is gewaarborgd. Steun in de rug is dat ons plan van aanpak tot gezondmaking door de licentiecommissie van de KNVB inmiddels is goedgekeurd."

Wie geïnteresseerd is in details van het financiële verslag kan dit hier terugvinden:

www.feyenoord.nl/content/pdf/Jaarcijfers0809/Jaarverslag2008-2009.pdf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties