Interview Huysegems: "Nieuwe start bij Genk"

Gert-Jan Weyters
| 7 reacties
Huysegems: "Nieuwe start bij Genk"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Stein Huysegems heeft een moeilijke heenronde achter de rug bij Racing Genk. Eerst was er een blessure die hem van de velden hield. Later kreeg hij van Hein Vanhaezebrouck geen kans meer in het eerste elftal.

De spits moest zelfs enkele wedstrijden lijdzaam toekijken vanuit de tribune. De komst van Francky Vercauteren is dan ook een verademing voor Stein Huysegems. Voetbalkrant.com had een gesprek met hem.

Stein, is de aanstelling van Francky Vercauteren ook een nieuw begin voor jouw carrière bij Racing Genk?

Zo kan je het wel stellen ja. Ik heb opnieuw het vertrouwen van de trainer. Ik hoop door goed te trainen en inzet te tonen dat ik opnieuw een basisplaats kan afdwingen. Het is dus doodjammer dat ik opnieuw last heb van een blessure. Iedereen begint echter opnieuw van nul, dat toont zich ook op training.

Heb je ooit gedacht aan een transfer tijdens de winterperiode?

Dat idee heb ik nooit gehad. Ik wil mij bewijzen bij Racing Genk. De club deed tenslotte een grote inspanning om mij aan te trekken. Nu vertrekken zou niet fair zijn tegenover het bestuur en de supporters die de beste Huysegems nog niet aan het werk hebben gezien.

Het ontbreekt Genk duidelijk aan scorend vermogen in de ploeg. Hoe verklaar je dan dat jij als spits vaak niet eens de selectie haalde?

Ik begon met een blessure aan het seizoen, dat speelde natuurlijk al niet in mijn kaart. Toen ik terug fit was had Vanhaezebrouck al zijn elftal voor ogen. Na een rotslechte invalbeurt van mij tegen Charleroi had ik het blijkbaar verkorven en kreeg ik geen echte kans meer ondanks de aanhoudende slechte resultaten.

Een ander manco is het gebrek aan een echte leider binnen de groep. Een rol die jou moet liggen met al je ervaring?

Ik ben inderdaad ondanks mijn relatief jonge leeftijd één van de meer ervaren jongens in de groep. Ik probeer op mijn manier de groep wat bij te brengen. Mijn periodes bij AZ en Feyenoord helpen daar zeker in. Een leider staat er niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer. Het is wel niet zo dat één leider ons weer uit het slop zal halen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. (AN/WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties