Benitez blijft optimistisch

Yves Dekoning
| 2 reacties
Benitez blijft optimistisch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Liverpool FC. De Reds liggen uit de Champions League en ook de titelrace mogen ze uit hun hoofd zetten. Het wordt zelfs knokken om in de top vier te eindigen. De kritiek op het beleid groeit dan ook.

Liverpool FC is nu al uitgeteld in de titelstrijd en moet het seizoen redden in de Europa League en de FA Cup. Bovendien belooft het een zware strijd te worden om in de top vier te eindigen, belangrijk om volgend seizoen in de Champions League te mogen aantreden.

In de laatste vijftien wedstrijden kon Liverpool slechts drie keer winnen, uitgerekend tegen Manchester United en Everton en Europees tegen het bescheiden Debrecen. Ook tegen Arsenal zat een overwinning er in, maar na rust gingen de Reds onderuit (1-2). De achterstand op leider Chelsea bedraagt dertien punten, op nummer vier Aston Villa vijf.

Rafael Benitez
krijgt al jaren kritiek over zich heen, maar de laatste maanden zwelt die enorm aan. Volgens ex-manager Graeme Souness moet Liverpool FC vrezen voor een leegloop na dit seizoen als ze niet in de top vier eindigen. Jurgen Klinsmann haalde uit naar Benitez omwille van de zwakke resultaten en het gebrek aan creativiteit, kwaliteit en consistentie in het team. De Duitser zat enkele jaren geleden klaar om Benitez op te volgen, maar de Spanjaard mocht toen toch aanblijven.

Benitez reageerde sarcastisch op de aanval: "Ik luister niet naar hun kritiek. Ik draai het volume van de tv uit. Beiden hebben een fantastisch verleden als manager, dus de fans negeren hen." Over Klinsmann: "Ik denk dat hij een expert was in marketing, zijn loopbaan als manager? Kort."

Over de doelstellingen had Benitez dit te zeggen: "We hebben een slechte periode achter de rug. We staan nog steeds dicht bij de top vier en kunnen nog prijzen winnen. En nu zijn onze topspelers fit. We moeten nu een nieuwe start maken. Het is misschien te laat voor de titel, maar je weet nooit. Na Arsenal blijft het doel hetzelfde. Enkele spelers moeten werken om terug wedstrijdfit te geraken. We zijn ontgoocheld, maar moeten blijven gaan voor een plaats bij de eerste vier."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties