Noord-Korea wil Hiddink halen voor het WK

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Noord-Korea wil Hiddink halen voor het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Noord-Korea doet volgende zomer voor de tweede keer in de voetbalhistorie mee aan een WK-eindronde. Het wil met niemand minder dan Guus Hiddink naar het WK trekken. Die is nu nog bondscoach van Rusland.

Noord-Korea wil zo Zuid-Korea wellicht een beetje treiteren. Guus Hiddink slaagde er in 2002 nog in om de Zuid-Koreanen naar de halve finale van het WK te loodsen en werd uiteindelijk vierde. Wie verwacht dat ze in Zuid-Korea not amused zouden zijn, komt echter bedrogen uit. Bij de zuiderburen juichen ze het nieuws net toe.

Hiddink kon Rusland niet plaatsen voor de WK-eindronde in Zuid-Afrika nadat in de barrageduels de Slovenen sterker bleken. Mocht de Nederlander ingaan op het verzoek van Noord-Korea, dan begint hij aan zijn vierde mondiale eindtoernooi op rij. In 1998 was hij bondscoach van Nederland, in 2002 dus van Zuid-Korea en in 2006 van Australië. Hiddink zou echter niet staan trappelen voor de job. Hij wil niet naar het WK met een ander land 'uit respect voor de Russische voetbalbond'.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties