Bosman: "Nederlanders krijgen Belgisch trauma"

De Nijs Michael
| 1 reacties
Bosman: "Nederlanders krijgen Belgisch trauma"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard en Club Brugge hebben zich al verzekerd van de volgende fase van de Europa League. Vanavond kan Anderlecht voor een drie op drie zorgen als paars-wit minstens een punt haalt bij Ajax. John Bosman verwacht dat de Brusselaars daarin zullen slagen.

John Bosman is momenteel actief als spitsentrainer bij AZ, maar tijdens zijn spelerscarrière verdedigde de Nederlandse aanvaller zowel de kleuren van Ajax als die van Anderlecht. "Ik dank alles aan Ajax. Die club heeft me gevormd. Anderlecht maakte van mij dan weer een betere speler. Laat ze het dus maar op het veld beslissen", blijft Bosman diplomatisch.

"Ajax moet het publiek verwennen", geeft Bosman zijn kijk op de match van vanavond. "De clubs komen misschien wel goed overeen maar op dat vlak is Amsterdam keihard. Maar als er bij Ajax een speler geblesseerd is, dan zal hij wel op rust worden gezet. Onder meer daarom denk ik dat Anderlecht zal winnen, hoewel ik Ajax de beter combinerende en technisch sterkere ploeg vind. De druk bij Anderlecht is groter."
 
"Ondertussen krijgen we in Nederland stilaan een Belgisch trauma", weet de ex-aanvaller nog in HNB. "Die Bolat heeft ons vorige week ook een serieuze tik toegediend. Weet je dat ik niet verbaasd was toen hij scoorde? Ik vond dat hij al een hele wedstrijd zo enthousiast stond te keepen. Hij had groot gelijk dat hij mee naar voren ging om de boel te forceren." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties