Groep G: Salzburg als enige met maximum

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Red Bull Salzburg was al groepswinnaar maar zette dat vandaag nog eens extra in de verf. De Oostenrijkers sluiten als enige club de groepsfase af met het maximum van de punten.

Salzburg won met 0-1 in Villarreal dankzij een vroeg doelpunt van Svento in de 7de minuut. Beide teams waren voor deze confrontatie al zeker van de volgende ronde. Salzburg kon zelfs bij een zege van de Spanjaarden niet meer bijgehaald worden als eerste in de groep.

Het team van de Nederlandse trainer Huub Stevens is daarmee de enige ploeg in de Europa League (en ook in Europa) die de groepsfase met een 18 op 18 afsluit. Ze zijn hiermee een mogelijke tegenstrever van Club Brugge of Standard in de 16de finales. Villarreal kan als tweede tegen Anderlecht uitkomen.

Lazio - Levski Sofia: 0-1

De Italianen brachten bijna een voltallig jeugdelftal tussen de lijnen in een overbodig duel en dat liet zich voelen. De Bulgaren waren duidelijk meer gemotiveerd en wilden absoluut winnen. Makinwa en Eliseu verknoeiden in de slotfase nog twee dikke kansen op de gelijkmaker.

Yovov scoorde na de rust het enige doelpunt van de partij in een sfeerloos Stadio Olympico. De Bulgaren pakken daarmee in hun laatste wedstrijd pas hun eerste punten in Europa. (AN)