Anderlecht - Club Brugge op 2 februari?

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
Anderlecht - Club Brugge op 2 februari?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Kalendercommissie van de Belgische voetbalbond komt donderdag samen om een nieuwe datum voor de uitgestelde wedstrijden te kiezen. Ondanks de kritiek wil Ludwig Sneyers, directeur van de Pro League, de toestand niet dramatiseren.

“We moeten vooral pragmatisch blijven”, zegt Sneyers in HNB. “Iedereen doet alsof dit een groot probleem is, maar we spreken hier over ocharme drie wedstrijden die een nieuwe datum moeten krijgen.”

In principe worden de wedstrijden ingehaald in de eerste week van februari. Als de topclubs woensdag worden uitgeschakeld in de beker, kunnen ze mogelijk op 20 of 27 januari al aan de bak. Dan worden de kwartfinales van de beker gespeeld.

Het kan echter ook nog erger worden. Als er nog nieuwe matchen worden uitgesteld, dreigt de competitie in de soep te lopen. Zeker nu er drie Belgische ploegen Europees overwinteren. Dat biedt nog minder uitwijkmogelijkheden.

“De omstandigheden zijn bijzonder omdat we nog drie clubs actief in Europa hebben. Maar we gaan toch niet ongelukkig zijn omdat onze Belgische clubs zich hebben geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League? We zullen wel een oplossing vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties