Cruijff gooit met lof voor Barça-trainer Guardiola

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Cruijff gooit met lof voor Barça-trainer Guardiola
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona haalde afgelopen weekend zijn zesde prijs van dit kalenderjaar door het WK voor clubteams te winnen in de Verenigde Arabische Emiraten. Johan Cruijff is dan ook lyrisch voor coach Josep Guardiola.

Johan Cruijff zag FC Barcelona zijn slechtste wedstrijd van het seizoen spelen tegen het Argentijnse Estudiantes de La Plata. De winnaar van de Copa Libertadores kwam ook 1-0 voor. "Toch werd er gewonnen omdat trainer Josep Guardiola vasthield aan de clubvisie. Dat bleek vooral door zijn wissels die cruciaal waren", aldus de Nederlander in zijn column in De Telegraaf.

"Toen Estudiantes voor stond, koos Guardiola ervoor om niet twee 'namen' in het strijdperk te gooien maar bracht hij met Pedro Rodriguez en Jeffren twee jongelingen in. Die laatste is nog niet de bekendste speler van Barcelona, maar wel iemand die het veld extra breed kan houden. Die ingreep was volkomen logisch. Voorop stond een optimale veldbezetting die nodig is om een goed offensief te kunnen uitvoeren. Met Jeffren was die kans groter dan met om het even welke andere 'naam'. Zo dwong Barcelona alsnog het geluk af en uiteindelijk ook de overwinning", besluit Cruijff. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties