"Levein wordt nieuwe bondscoach Schotland"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Levein wordt nieuwe bondscoach Schotland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Schotse media hebben uit goede bron vernomen dat de nationale voetbalbond Craig Levein (foto) zal vragen om bondscoach te worden.

Schotland ontsloeg een tijdje geleden Craig Burley als oefenmeester van het nationale elftal. Hij slaagde er niet in zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Voor de Schotten is het al van het WK 1998 in Frankrijk geleden dat ze nog eens op een groot tornooi aanwezig waren. Dundee United-trainer Craig Levein is nu nadrukkelijk in beeld als toekomstig trainer. Ook Aad De Mos was naar eigen zeggen kandidaat.

Levein zal één van de komende dagen met de Schotse bond rond de tafel zitten. "Bondscoach worden is een hele eer, maar het zijn wel maar 5, 6 of 7 matchen op één jaar. Dat is weinig. Het is goed mogelijk dat ik me in de tussenperiodes toch een beetje ongemakkelijk ga voelen en het echte veldwerk zoals bij een club ga missen."

Toch zal Levein zich geen zorgen moeten maken. De Schotse FA liet al weten dat Levein in die tussenperiodes ook verantwoordelijkheid krijgt in het verbeteren van de jeugdopleiding in het Schotse voetbal.

Levein was in het verleden al manager van Cowdenbeath, Hearts, Leicester City en Raith Rovers. Hij doet het voorlopig uitstekend met Dundee United, dat op een mooie vierde plaats staat in de Schotse Premier League. Volgens een clausule in zijn contract zou hij voor 250.000 pond weg kunnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties