"Moeskroen kan alleen overleven in derde klasse"

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Moeskroen kan alleen overleven in derde klasse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Alain Zenner en Gérard Delvaux kan Moeskroen alleen maar overleven in de derde klasse. Voor het opleidingscentrum Futurosport is er wel goed nieuws.

Alain Zenner en Gérard Delvaux zijn aangesteld door de rechtbank van eerste aanleg om de situatie bij Moeskroen door te lichten. Beide heren zijn tot de conclusie gekomen dat Moeskroen alleen maar kan overleven in de derde klasse. Ze hebben dat advies ook overgemaakt aan de Waalse minister van sport Antoine.

Bij Moeskroen zouden ze graag fusioneren met derdeklasser Peruwelz en volgend seizoen met het stamnummer van Peruwelz in de derde afdeling starten. Maar het bestuur van die club denkt nog na over het voorstel.

Jeugdopleidingscentrum Futurosport, waar 600 jeugdspelers actief zijn, kan wel zeker blijven bestaan. Het budget voor 2010 is rond. Ex-voorzitter Dufermont, intercommunale IEG en de Franse gemeenschap leggen respectievelijk 100.000 euro, 65.000 euro en 50.000 euro op tafel. De KBVB liet al weten dat de jeugdploegen van Moeskroen het seizoen gewoon kunnen uitspelen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties