Superster Amir Zaki moet weg bij Zamalek

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Superster Amir Zaki moet weg bij Zamalek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aanvaller Amir Zaki is door zijn Egyptische club Zamalek op de transferlijst geplaatst. De ex-aanvaller van Lokomotiv Moskou en Wigan maakte het te bont.

Amir Zaki kan door een aanslepende blessure straks niet deelnemen aan de Africa Cup met Egypte. De spits is een echte superster bij de nationale ploeg. In 56 interlands vond hij al 29 keer de weg naar het doel. Zijn afwezigheid op de aankomende Africa Cup is een groot verlies voor de Farao's.

De aanvaller probeerde zich de voorbije weken nog in laatste instantie klaar te stomen voor de Africa Cup, maar zonder succes. Dit bezorgde Zaki zoveel frustraties dat hij vijf dagen onbereikbaar was voor zijn club Zamalek, een topper uit Egypte.

Het bestuur van Zamalek is de keuren van zijn aanvaller nu helemaal beu. Bestuurslid Hazem Emam reageert ontgoocheld: "We hebben Amir Zaki op de transferlijst geplaatst. We staan open voor alle partijen om een bod op onze aanvaller te bespreken. De club kan zijn acties niet langer tolereren."

Toenmalig Wigan-trainer Steve Bruce noemde Zaki ooit "de meest onprofessionele speler waar hij ooit mee gewerkt heeft." In de Egyptische pers wordt het enfant terrible "De Egyptische Gladiator" genoemd. Hij droeg bij aan de Africa Cup-zeges in 2006 en 2008, waar hij sterk presteerde.

Vorig seizoen bood Aston Villa nog 11 miljoen euro voor de aanvaller, maar zijn club Zamalek weigerde het bod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties