Coach Malawi krijgt contractverlenging na één zege

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Coach Malawi krijgt contractverlenging na één zege

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder bondscoach Kinnah Phiri haalde Malawi zijn eerste zege ooit op een Africa Cup. Het is ook pas de tweede keer dat het land deelneemt aan de eindronde van de Africa Cup.

Malawi verraste vriend en vijand door op de eerste speeldag in groep A met 3-0 te winnen van Algerije. Die zege levert trainer Kinnah Phiri meteen een contractverlenging op. Normaal gezien liep zijn verbintenis in mei 2010 ten einde.

Walter Nyamilandu, voorzitter van de voetbalbond van Malawi: "We hebben al allerlei soorten coaches geprobeerd. Maar dit is duidelijk de juiste formule. Hij loodste ons in de top 100 van de FIFA-ranking, we staan momenteel 99ste en hij bracht ons op de Africa Cup voor het eerst in 25 jaar."

"Hij kent de groep goed en heeft zelf ervaring als international. In de jaren '70 speelde hij voor ons land. Daarbij was hij ook al trainer in Zuid-Afrika bij enkele clubteams. Ik ben ervan overtuigd dat Phiri niemand in ons land heeft teleurgesteld sinds hij bondscoach is. Hij heeft Malawi terug op de wereldkaart geplaatst."

De trainer zelf reageert opgetogen: "Ik ben heel tevreden. Maar zelfs als ik nu ontslag zou nemen, heb ik nog het gevoel dat ik iets betekend heb voor het voetbal in Malawi. We zijn op de Africa Cup geraakt en we hebben er onze eerste zege ooit geboekt. Dat zal niemand ooit vergeten. Toch willen we graag meer. Waarom zouden we niet kunnen doorstoten naar de kwartfinales? Maar zelfs als dat mislukt, was het nog een succesvolle eindronde."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties