Turnhout kiest Beyens als coach

Wouter Laeremans
| 7 reacties
Turnhout kiest Beyens als coach

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luc Beyens is de nieuwe hoofdtrainer van tweedeklasser KV Turnhout. De 50-jarige ex-speler van Club Brugge krijgt zijn kans tot het einde van het seizoen.

Beyens is vooral bekend om zijn spelerscarrière bij Club Brugge en Racing Genk, maar verdiende zijn trainerssporen bij onder andere Hasselt, Willebroek en Maasmechelen. Bij Lommel was hij nog hulpcoach in eerste. Met KVSK United speelde hij zelfs kampioen in derde klasse in het seizoen 2004-2005.

 

Luc Beyens is een bewuste keuze van het bestuur”, legt manager Guy Lenaerts uit aan Het Nieuwsblad. “Hij voldeed aan alle parameters van de club. Ervaring in tweede klasse, beschikbaar, akkoord met de duur van het contract (tot het einde van het seizoen), met de jeugd willen werken en akkoord met het spelsysteem. Geen experimenten. Wat niet wegneemt dat Luc zijn eigen stempel kan drukken.”

 

De kersverse coach heeft er zin in. “Vrijdag sta ik voor het eerst op het trainingsveld. We gaan keihard werken. Ik wil het werk van René Desaeyere voortzetten en KV Turnhout in tweede klasse houden”, aldus Beyens. Desaeyere maakte gebruik van een optie in zijn contract om aan een avontuur in Thailand te beginnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties