City klopt United in Carling Cup, assist van Kompany

Manuel Gonzalez
| 17 reacties

Manchester City heeft vanavond de heenwedstrijd in de halve finales van de Carling Cup tegen stadsgenoot United met 2-1 gewonnen.

Maar liefst twee landgenoten stonden aan de aftrap bij City. Vincent Kompany (foto) en Boyata Dedryck vormden het centrale verdedigingsduo. Boyata werd in de 69ste minuut gewisseld.

Voor 46.000 fans bracht good-old Ryan Giggs The Mancunians na zeventien minuten op voorsprong. Maar drie minuten voor de pauze kon ex-Unitedspeler Carlos Tévez voor de gelijkmaker zorgen vanop de stip.

Na de pauze lukte opnieuw de Argentijn de 2-1 na een assist van niemand minder dan Kompany. United drong nog fel aan in de slotfase maar The Citizens mogen met een minieme voorsprong vooruit kijken naar de terugmatch. Tévez had voor de match nog aangekondigd sportieve revanche te willen nemen op zijn ex-werkgever.