Futsal-bondscoach: "Het wordt zwaar tegen Oekraïne"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Futsal-bondscoach: "Het wordt zwaar tegen Oekraïne"
Foto: © SC

Morgen spelen de mini-Duivels hun tweede en mogelijk laatste wedstrijd op het EK Futsal in Hongarije.

Na de nederlaag op de openingsdag tegen Italië met 4-0, zijn de Belgen verplicht te winnen om nog door te stoten naar de volgende ronde. Bondscoach Benny Meurs weet dat het een moeilijke opdracht zal worden.

"Wij waren geen reekshoofd en treffen in onze groep grootheden zoals Italië en Oekraïne. Ik vind Oekraïne trouwens even goed als de Italianen. Het belooft dus een zeer moeilijke opdracht te worden."

België kan morgen wel weer rekenen op Salhi en Neukermans, die terugkeren uit schorsing. "Elke ploeg die een belangrijke speler verliest is gehandicapt. Maar hoe beter je ploeg, hoe minder je dat verschil merkt. Bij ons ligt dat anders. Als wij een belangrijke speler verliezen, zakt het niveau te drastisch. Hopelijk kunnen we met de terugkeer van deze twee jongens de kwaliteit omhoog krijgen. Wij hebben geen 15 spelers die allemaal op hetzelfde hoge niveau spelen."

De Oekraïense bondscoach Lysenchuk reageerde opvallend: "De Belgen wouden winnen van Italië, maar toen ze al snel 1-0 achterkwamen, hadden ze door dat dit niet mogelijk was. Daarom hebben ze gas teruggenomen en verloren ze uiteindelijk met 4-0. Ze zijn niet voluit gegaan, omdat ze wisten dat wij zaten toe te kijken in de tribunes. Ze recupereren ook twee spelers. Ik verwacht de Belgen veel sterker tegen ons."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties