Hazard verliest, Bordeaux loopt verder weg

Manuel Gonzalez

Bordeaux heeft een goede zaak gedaan in de Ligue 1. Het won met 1-3 bij staartploeg Grenoble terwijl achtervolger Lille met 2-1 onderuit ging bij Sochaux.

Les Girondins kregen het aanvankelijk nog warm bij rode lantaarn Grenoble toen Batlles op slag van rust de thuisploeg op voorsprong bracht. Maar toen Juan twee minuten na de pauze met een tweede gele kaart van het veld moest konden de bezoekers uit Bordeaux profiteren van deze man-meer-situatie.

Minder dan tien minuten later stond het via Gouffran en Chamakh al 1-2. Cavenaghi dikte zeven minuten voor tijd nog aan tot drie.

Eerste achtervolger Lille verloor met 2-1 bij Sochaux. Onze landgenoot Eden Hazard speelde de hele partij. Maar na amper twaalf minuten stond de thuisclub al met twee goals voor via Perquis en Dalmat. Vittek scoorde een kwartier voor tijd nog tegen, maar verder geraakten de Noord-Fransen niet meer.

Montpéllier won met 0-1 bij Lens en klimt nu over Lille naar de tweede plaats. Het telt 8 punten minder dan leider Bordeaux, dat comfortabel de rangschikking aanvoert.

Marseille klopte Le Mans met 2-1 en wordt vierde. Lyon won met 1-3 bij Lorient en volgt als vijfde met evenveel punten als Marseille, maar L'OM heeft wel één partij minder.

AS Monaco zegevierde met 0-1 bij PSG. Moussa Maazou, ex-Lokeren, mocht in de 90ste minuut invallen bij de Monegasken.