Nieuwe doelman Standard wil nu al naar Luik

Wouter Laeremans
| 3 reacties
Nieuwe doelman Standard wil nu al naar Luik
Foto: © SC

Srdjan Blazic van het Griekse Levadiakos speelt vanaf volgend seizoen voor de Rouches. De Montenegrijnse international moet wat meer ervaring aan de keeperselectie toevoegen. Blazic tekende volgens Het Nieuwsblad voor twee jaar plus optie.

Blazic is bijna twee meter groot en heeft al een pak ervaring. “Sinds mijn zestiende ben ik zonder onderbreking titularis geweest. Eerst in Montenegro, de laatste drie jaar bij Levadiakos”, vertelt de international aan Het Nieuwsblad.

De doelman vindt zichzelf een heel ander type dan Sinan Bolat, de huidige nummer één in Standard. “Bolat is vooral snel en explosief, zeg maar het type-Casillas. Ik ben meer het type-Cech: vooral sterk op hoge ballen.

Standard snoepte de ervaren keeper weg voor de neus van meerdere Griekse teams. “Ik heb ook onderhandeld met Panathinaikos en AEK, maar het bod van Standard was het interessantst. In Griekenland mogen er ook maar vijf niet-EU-burgers op het wedstrijdblad, in België is er gelukkig geen limiet.”

Als het van Blazic zelf afhing, dan zat hij nu al in Luik. “Ik zou het liefst nu al naar Standard gaan. Maar mijn club vecht tegen de degradatie en de voorzitter wil me koste wat het kost houden tot juni. Zelfs als Standard een transfersom wil betalen, zal hij dwarsliggen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties