Transferdagboek 30/01: Chamakh, Mariga, Ederson, Begovic

Ward Callens
| 1 reacties
Transferdagboek 30/01: Chamakh, Mariga, Ederson, Begovic
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Arsenal heeft een nieuw bod uitgebracht op Marouane Chamakh, de absolute sterspeler van Bordeaux. De club biedt de Marokkaanse spits drie miljoen euro tekengeld om hem zo weg te houden bij Liverpool, dat ook aan de mouw van de speler trekt.

  

Volgens diezelfde krant zou Manchester City verregaande interesse hebben in McDonald Mariga. De kenyaanse middenvelder zou voor zeven miljoen euro wegmogen bij Parma, of als alternatief drie miljoen euro en Valeri Bojinov in ruil.

Rennes doet zijn uiterste best om Ederson naar Bretagne te halen. Nadat een eerste bod door Lyon werd afgewezen biedt de club nu 10 miljoen euro voor de Braziliaan. De middenvelder zou ook met Lazio praten over een eventuele overstap naar de Serie A.

De nieuwe rijzende ster in het Braziliaanse voetbal, Philippe Coutinho, speelt in zijn thuisland wekelijks de pannen van het dak. Sinds zijn debuut in de eerste ploeg hebben de supporters van zijn werkgever Vasco da Gama de 17-jarige aanvallende middenvelder in de harten gesloten. De club wil hem daarom langer in Brazilië houden maar het jeugdig talent is in principe al aangekocht door Inter.

Serdan Tasci draagt binnenkort waarschijnlijk de tenue van AC Milan. De centrale verdediger van Stuttgart verkiest de club uit Milaan boven Juventus. Met de transfer zou een bedrag van zo’n 10 miljoen euro gemoeid zijn.

Sampdoria heeft zich gemeld voor Cicinho, de Braziliaanse verdediger van AS Roma. Cicinho stond dicht bij een overstap naar Sao Paolo, in zijn thuisland, maar zou nu in Italië blijven. Sampdoria zou Cicinho graag lenen van Roma, waar hij weinig speelminuten krijgt. De hoge loonsverwachtingen van de Braziliaan vormen mogelijk nog een obstakel.

Volgens Daily Mail heeft Wolverhampton een bod van tweeënhalf miljoen euro op Jason Roberts van Blackburn. De Wolves willen de transfer van de aanvaller graag nog tijdens de wintermercato afhandelen.

Stoke City staat op het punt Asmir Begovic weg te kapen bij Portsmouth voor de neus van rivalen Tottenham. Portsmouth had al een akkoord met Tottenham over een overstap van de 22-jarige doelman, maar lijkt nu in het stof te bijten. Portsmouth wil naast Begovic nog een aantal spelers van de hand doen, om zo hun benarde financiële situatie te verzachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties