Analyse Anderlecht stevent op titel af

Nico Wieme
| 27 reacties
Anderlecht stevent op titel af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd lijkt uit te draaien op een duel tussen Anderlecht en Club Brugge, al mag AA Gent niet onderschat worden. Als je het programma tussen de drie titeltenoren bekijkt, blijken de Brusselaars het makkelijkste programma te hebben.

De competitie in de Pro League telt dit seizoen, na het faillissement van Moeskroen, 28 speeldagen. Anderlecht prijkt na 21 speeldagen aan de leiding met 51 punten, Club volgt, met evenveel matchen, op zes punten. De Brusselaars blijken, gezien hun programma, toch wel een streepje voor te hebben

 

Anderlecht in de beste papieren

 

Voor Anderlecht en Club Brugge is de Pro League 21 speeldagen ver. De Brusselaars staan momenteel aan de leiding met 51 punten, de West-Vlamingen volgen op zes punten. Beide topteams hebben nog zeven speeldagen te goed in de reguliere competitie, daarna volgen nog tien wedstrijden in de play-offs.

 

Anderlecht beschikt momenteel over de beste papieren. De troepen van Ariel Jacobs spelen nog vier keer thuis: Club, STVV, KV Mechelen en Genk betreden nog de grasmat van het Astridpark. Paars-wit speelt nog op het veld van Charleroi, Roeselare en Lokeren. Het programma van Club oogt een pak zwaarder. Van de zeven duels spelen de West-Vlamingen er nog vijf op verplaatsing: Anderlecht, Zulte Waregem, AA Gent, STVV en Germinal Beerschot. Blauw-zwart speelt enkel nog thuis tegen Standard en Roeselare.

 

Verrassing vanuit Gent?

 

Komende woensdag staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Paars-wit speelt thuis en kan, mits een zege, de Brugse concurrenten op negen punten plaatsen. In de play-offs worden die punten wel gehalveerd, maar mocht Anderlecht al een straatlengte voorsprong hebben, dan lijkt die nacompetitie een maat voor niets te worden.

 

Tenzij AA Gent nog roet in het eten gooit. De Buffalo’s worden niet meteen als een titelkandidaat beschouwd, maar hebben wel nog een interessant programma. De troepen van Michel Preud’homme spelen nog thuis tegen Zulte Waregem, Club Brugge, STVV en Charleroi. Zij trekken enkel nog op bezoek bij Germinal Beerschot en Standard. Zoals het er nu naar uitziet, stevent Anderlecht op de titel af en strijden de Buffalo’s en Club Brugge om de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties