Defour: “Ik zat kapot”

Wouter Laeremans
| 8 reacties
Defour: “Ik zat kapot”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour maakte zijn wederoptreden op Sclessin na maanden blessureleed. Met glans, want de Rouches hielden de drie punten nog eens thuis.

"Iedereen had het over het effect-Defour, maar de middenvelder minimaliseert zijn eigen inbreng. “Neen, die zege komt niet alleen door Defour. Heel de ploeg heeft een aandeel. Met mijn kwaliteiten heb ik de ploeg wel iets bijgebracht. Ik heb mijn match gespeeld."

“Ik was klaar om te beginnen. De coach had me gevraagd om het zestig minuten vol te houden. Toen het 3-1 stond heb ik om een vervanging gevraagd, maar hij liet me nog even staan. Ik zat kapot. Maar ik had ook niet verwacht dat ik het zo lang zou kunnen trekken", vertelt Defour aan Het Laatste Nieuws.

De match begon slecht voor de Rouches, met een vroege tegengoal van De Beule. "We hebben goed gereageerd na de 0-1-achterstand. De gelijkmaker was cruciaal. En in de tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd. Die drie punten en drie goals doen veel plezier. Maar nu moeten we die lijn doorzetten. Het moeilijkste is nu bevestigen."

Het belangrijkste doel voor Standard is plaats zes. Met nog zes wedstrijden te spelen ligt alles nog open in de Jupiler Pro League. "Het zou een catastrofe zijn als we de play-offs niet halen", denkt Defour. Volgende week volgen belangrijke duels tegen Charleroi en Racing Genk. "Maar elke week is nu moeilijk. Er zijn geen grote of kleine matchen meer, ze zijn allemaal even belangrijk."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties