Koster: "Competitie spannend houden"

Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Koster: "Competitie spannend houden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won zaterdagavond op het nippertje van Westerlo en blijft zo op zes punten van leider Anderlecht. Club-trainer Adrie Koster (foto) blikt vooruit naar de topper van woensdag.

"Na drie nederlagen moesten wij sowieso winnen van Westerlo. Al was ik het helemaal niet eens met sommige mensen die de afgelopen weken vonden dat Club Brugge slecht bezig was. Sommige analisten zagen totaal andere wedstrijden dan ik. Zo vond ik dat we tegen AA Gent wel snel druk probeerden te zetten, maar alleen hadden we het geluk niet mee. Tegen Westerlo scoorden we nu gelukkig wel bij de eerste kans", aldus de trainer in HNB.

"Westerlo is nu eenmaal een counterploeg. Daarom greep ik in door Vargas en Akpala te brengen en dat zorgde voor meer druk. Ik denk dat we de zege uiteindelijk niet gestolen hebben."

"Ons hoofddoel was om op zes punten van Anderlecht te komen en dat is gelukt. Natuurlijk is Anderlecht met 34 op 36 enorm sterk bezig. Die ploeg laat heel weinig liggen , maar wij moeten hen nu dwingen om steken te laten vallen. Ik ken de statistieken niet uit mijn hoofd, maar het is zelden gebeurt dat wij geen punten pakten in uitmatchen. Dat geeft ons vertrouwen." Club haalde dit seizoen buitenshuis 18 op 27. Het verloor in Mechelen, Standard en Genk.

Lestienne, Van Gijseghem en Van der Heyden zijn woensdagavond niet speelgerechtigd voor blauw-zwart. Club won de heenwedstrijd met 4-2. Na de nederlaag van AA Gent tegen Zulte-Waregem stellen veel analisten dat Club de enige overblijvende concurrent is voor Anderlecht op weg naar de landstitel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties