Alternatieve straf voor AZ ‘fans’

Wouter Laeremans
| 2 reacties
Alternatieve straf voor AZ ‘fans’
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ Alkmaar heeft een originele straf gevonden voor zestien supporters van de club. Die kregen in januari een stadionverbod van de Nederlandse voetbalbond KNVB vanwege de kwetsende spreekkoren tegen Ajacied Demy De Zeeuw.

De supporters moeten binnenkort kankerpatiënten interviewen als alternatieve straf. In een wedstrijd tussen AZ en Ajax in oktober vorig jaar hadden de heethoofden verschillende keren ‘kankerjood’ geroepen naar de middenvelder van Ajax. Dat was extra pijnlijk voor De Zeeuw, omdat er op dat moment kanker was vastgesteld bij zijn moeder.

 

AZ verontschuldigde zich en biedt de zestien nu een alternatief traject in plaats van het stadionverbod. De club werkt daarvoor nauw samen met KWF Kankerbestrijding. AZ, KWF en de KNVB zien het als een proefproject.

 

“Door het aanbieden van deze alternatieve straf willen wij de jongens laten zien welk leed er bij deze ziekte hoort. Het woord kanker wordt veel misbruikt, dat willen we tegengaan. Daarom zijn we blij dat AZ dit initiatief nam”, zegt Femke Welles van KWF op de website van de club.

 

AZ wil met deze alternatieve sanctie van 15 tot 20 uur een gedragswijziging veroorzaken. De zestien zijn niet verplicht om deel te nemen en kunnen ook nog altijd in beroep gaan tegen het stadionverbod. Als ze gelijk krijgen, dan valt de straf weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties