Interview Mertens zoekt de weg naar doel

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Mertens zoekt de weg naar doel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens begon als een sneltrein aan het seizoen bij FC Utrecht. De jonge Belg werd langs alle kanten bejubeld, maar zit nu samen met zijn ploegmaats in een dipje.

FC Utrecht speelde half december Ajax van  het kastje naar de muur. Daarna pakten de club slechts 3 op 15 en zette het een reeks neer van 358 minuten zonder doelpunt. Sandro Keller maakte woensdag tegen PSV een einde aan die reeks, maar na het laatste fluitsignaal bleef Utrecht wel achter met lege handen.
 

“We hebben veel spelers die kunnen scoren”, zegt  Mertens aan Voetbalkrant.com. “Maar momenteel spelen we niet met zoveel vertrouwen. Sommige kansen moeten er gewoon zeker in. Zoiets is nooit goed voor de groep, maar ik maak me geen zorgen. Dat komt vanzelf wel terug.”

Eenvoudiger spelen

De teller van Mertens staat sinds 20 september nog steeds op drie. Tijdens de winterstop liet hij vallen dat hij meer wil scoren. “Die ambitie heb ik nog steeds. Tien doelpunten blijft mijn doelstelling voor dit seizoen. Ik ben een speler die graag scoort en veel voor doel opduikt. Misschien moet ik me nog wat aanpassen aan het niveau, maar de tegenstanders stellen zich ook meer in op mij. Daar moet ik mee leren leven.”

Mertens speelt nog maar een half jaar op het hoogste niveau in Nederland. “De laatste weken draait het iets minder, maar uit elke wedstrijd leer je wel iets. Op dit niveau moet je niet meer altijd de actie maken. Dat werd vorig jaar wel van mij verwacht. Nu moet ik soms gewoon eenvoudiger voetballen. Ik ben ook sneller volwassen geworden.”

Rode Duivels

“Iedere voetballer wil graag voor de nationale ploeg van zijn land spelen”, onderstreept Mertens nogmaals de ambitie om voor de Rode Duivels uit te komen. “Ik heb nog geen contact gehad met Dick Advocaat, maar voor mij is het wel lekker dat hij nu trainer is bij AZ.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties