Interview Odjidja: "Geviseerd door scheidsrechter"

Nico Wieme
| 26 reacties
Odjidja: "Geviseerd door scheidsrechter"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vadis Odjidja scoorde op het kwartier de gelijkmaker voor Club Brugge in de topper tegen Anderlecht. De middenvelder ziet de late nederlaag niet als een mentale tik, maar wil zich juist optrekken aan de prestatie van het team.

Vind je de zege van Anderlecht niet wat gevleid?

“Wij waren beter dan Anderlecht. We waren naar hier gekomen om te winnen. De uitslag geeft een vertekend beeld van de match. Deze prestatie moet ons echter moed geven voor de play-offs. Daarin zullen we nog twee keer tegen paars-wit moeten spelen. We hebben in deze match getoond dat we zeker niet moeten onderdoen voor hen.”

 

Verdiende Vargas rood voor zijn tackle?

“Ronald wou nog snel de bal doorspelen. Hij tackelde duidelijk met de bedoeling de bal te spelen. Deze rode kaart is in niets te vergelijken met andere rode kaarten die onlangs vielen. Van in het begin van de match had ik de indruk dat wij geviseerd werden. Zodra wij iets zeiden, kregen we geel. Die rode kaart was het kantelmoment in de match.”

 

Doet het je geen plezier om te scoren op Anderlecht?

“Toch wel, maar ik had liever niet gescoord en de drie punten mee naar Brugge genomen. Trouwens, drie minuten voordien had ik een identieke kans. In die fase raakte ik de bal echter slecht. Bij het doelpunt was ik geconcentreerder.”

 

Met welke opdracht stuurde Adrie Koster jullie het veld op?

“Hij zei dat we ons gewone spel moesten spelen en dat we de bal goed moesten laten rondgaan. We hebben een schitterende match gespeeld. Als we zo voortdoen, gaan de fans nog veel plezier aan ons beleven. Onze eerste twee competitiematchen na Nieuwjaar waren moeilijk, maar tegen Anderlecht hebben we kwaliteit getoond.”

 

Betekent deze nederlaag dat jullie de titelambities mogen opbergen?

“De achterstand op paars-wit wordt nu wel vrij groot. Bij het ingaan van de play-offs worden de punten wel gedeeld door twee. Langs de andere kant hebben wij nu wel nog een heel moeilijk programma. Nu volgen nog twee uitmatchen naar Zulte Waregem en AA Gent. Dan komt Standard.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties