Van Damme: "Club blijft titelkandidaat"

Nico Wieme
| 34 reacties
Van Damme: "Club blijft titelkandidaat"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme sprak van een gelijkopgaande wedstrijd tot aan de rode kaart voor Ronald Vargas. Hoewel Anderlecht negen punten voorstaat op Club, wil de Waaslander de Bruggelingen nog niet afschrijven voor de titel.

Jelle Van Damme maakte een eerlijke analyse van de topper. "In de eerste twintig minuten hebben wij veel druk gezet en dat resulteerde in een vroeg doelpunt voor ons. Daarna plooiden wij terug en kwam Club in de match. Na de rust kwamen zij vroeg op voorsprong en moesten wij op zoek naar twee doelpunten."

Onoverwinnelijk?

"Ik ben zeer tevreden met de drie punten. De kloof met blauw-zwart wordt nu groter, dat is een goede zaak voor ons. Het vertrouwen was duidelijk aanwezig bij ons, zeker toen Club met een mannetje minder verder moest. Tot aan het uur vond ik het een gelijkopgaande wedstrijd", aldus de linkermiddenvelder.

"Dat doelpunt van Mbark Boussoufa in de slotseconden zorgde voor een enorme ontlading. Nu mogen we zeker niet de fout maken van te denken dat ons niets meer kan overkomen", waarschuwde Van Damme.

Club niet afschrijven

Hoe ziet Van Damme de play-offs evolueren? "Die zijn totaal nieuw. Dat wordt weer wennen. We mogen Club zeker niet afschrijven als titelkandidaat, ook niet na deze topper. Het is een goed voetballende ploeg. Wij moeten gewoon proberen om iedere match te winnen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties